Diéta z chladničky

31. července 2007 v 11:05 | Thinana |  Diéty
Táto diéta vás počas horúcich dní osvieži a pomôže schudnúť V horúcich letných dňoch osviežia naše telo studené ovocné streky, šaláty a sorbety. Vychutnávajte si 3 dni chladené pokrmy s množstvom vitamínov a malým energetickým obsahom. Dovolený máte aj jeden chladený dezert. Doplňte si túto diétu ráno sýtym müsli a celozrnnou hriankou, večer ryžou s morčacími prsami naprírodno alebo cestovinami s ľahkou paradajkou omáčkou.


1. deň

Studená cukinová miska

PRÍSADY PRE 1 OSOBU: 1 menšia cibuľa, 200 g cukiny, 40 g zemiakov, 1 ČL olivového oleja, 250 ml vývaru, malé množstvo medovky, soľ, čierne korenie, kryštálový cukor, 60 ml cmaru, k tomu krajec ražného chleba.
PRÍPRAVA: Cibuľu, cukinu a zemiaky nakrájame a opražíme na horúcom oleji. Zalejeme vývarom, privedieme do varu a varíme pod pokrievkou asi 15 minút. Asi po 10 minútach pridáme medovku. Rozmixujeme a dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom. Studenú misku vložíme asi na 1 a 1/2 hodiny do chladu. Primiešame cmar.

Melónový sorbet

PRÍSADY PRE 1 OSOBU: 40 g kryštálového cukru, 250 g rozmixovaného melóna, 1 našľahaný bielok.
PRÍPRAVA: 40 ml vody povaríme spolu s cukrom asi 3 minúty. Necháme vychladnúť a spolu s rozšľahaným bielkom zamiešame do melóna. Potom zmes vložíme na 3 až 4 hodiny do mrazničky.

2. deň

Šalát z kivi

PRÍSADY PRE 1 OSOBU: 2 kivi, 1 jablko, 2 ČL citrónovej šťavy, 3 plátky údenej šunky, čierne korenie, 2 plátky bagety.
PRÍPRAVA: Kivi nakrájame na tenké plátky. Z jablka odstránime jadrovník, rovnako ho nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Šunku zrolujeme. Kivi a jablko naservírujeme po obvode na tanier a okoreníme čiernym korením. Údenú šunku vložíme do stredu. Podávame s bagetou.

Jogurtový kokteil

PRÍSADY PRE 1 OSOBU: 100 g čučoriedok, 100 g nízkotučného jogurtu, 100 ml nízkotučného mlieka, 1 ČL medu.
PRÍPRAVA: Čučoriedky, jogurt a mlieko rozmixujeme najemno. Dochutíme medom a dáme do pohára.

3. deň

Tanier zo surovej zeleniny

PRÍSADY PRE 1 OSOBU: 1/2 červenej a žltej papriky, 4 menšie mrkvy, 1/2 zeleru, 1/2 kalerábu, 150 g nízkotučného tvarohu, soľ, čierne korenie, nasekané miešané bylinky.
PRÍPRAVA: Papriku nakrájame na rezančeky. Mrkvu očistíme a podľa potreby pozdĺžne prekrojíme. Zeler nakrájame na tenké rezance, kaleráb na tenké plátky. Zeleninu naservírujeme na tanier. Premiešame tvaroh a dochutíme soľou, čiernym korením a bylinkami.

Jahodová mliečna zmrzlina

PRÍSADY PRE 1 OSOBU: 2 kopčeky vanilkovej mliečnej zmrzliny, 1 PL nízkotučného tvarohu, 1 ČL mliečneho nápoja s príchuťou jahôd v prášku.
PRÍPRAVA: Zmrzlinu necháme zľahka rozmraziť a vmiešame do nej tvaroh a jahody. Zmes sformujeme do 2 kopčekov a dáme nanovo na 30 minút zmraziť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa


Komentáře

1 marty321 marty321 | Web | 4. ledna 2009 v 17:47 | Reagovat

jestli chcete zhubnout tak neváhejte a klikejte na web....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama